neděle 1. dubna 2012

Jméno našeho domu!

Jak už jsem říkal, ještě před začátkem stavby jsme s Kamilkou věděli, že se náš dům bude nějak jmenovat. Bez ohledu na to, jestli se to bude někomu líbit nebo ne. Velmi se nám líbilo pojmenovávání domů v Anglii, kde je to běžné. Například majitel firmy, kde jsme pracovali má dům se jménem : "ELEPHANT HOUSE"(překlad:.SLONI DUM) - pro štěstí. Jeho dům je úžasný a když jsem viděl fotky, z čeho vznikl, tak jsem nevěřil, přestavěli totiž přes 100 let starou kamennou stodolu (v Anglii běžné). Ten dům má historii, ducha a je krásně útulný. 
"dum pred rekonstrukci"

byla to jenom ruina


hotovy: Elephant house

ja a Alpaka, ktere sef chova. jsou hrozne plache a nedaji se pohladit

sefova kuchyne behem rozluckove party

toto je dort, ktery nam vlastnorucne vyrobil nas vyrobni manazer (spolumajitel) - fakt to byly krasne casy
To nás velmi inspiruje a rádi bychom s Kamcou podobnou atmosféru vytvořili i v našem domě. A protože náš pobyt v Anglii byl pro vznik našeho domu zásadní, věděli jsme, že i jméno bude s Anglii jednoznačně spojeno. Nebýt Anglie, tak bysme nejspíš taky postavili, ale úplně v jiném stylu a s jiným rozpočtem. Proto jsme se rozhodli dát našemu domu jméno :
SUMMERBRIDGE HOUSE" (vol. překlad : dům letní most)
Tomu, kdo neví o co jde, to musí připadat podivný název, ale pro nás má hluboký význam v tom, že "Summerbridge" je jméno vesničky, ve které stojí rodinná firma Clarity Arts, a tam jsme si vydelali na více než polovinu rozpočtu našeho domu. Proto jako památka a stala připomínka na náš pobyt v Summerbridge jsem toto jméno vyřezal i nad hlavní vchod do domu. Kamilka si vybrala písmo. Věřím, že i náš dům tímto započne svoji historii a i toto jméno mu pomůže k jeho jedinečnosti.
priprava sablony






Žádné komentáře:

Okomentovat