úterý 6. prosince 2011

Pokladka krytiny Lindab Mega

V sobotu jsme se nakonec sešli čtyři. (já, brácha, švagři). Nejprve jsme museli upravit lešení tak, aby se z něj dalo dostat pohodlně až na střechu. Potom jsme začali nosit plechy na zadní střechu nad obývákem, kde jsme si je podle rozměrů ukládali na dvě hromádky. Já jsme ještě v pátek dokončil štítové lemování a připevnil větrací mřížku na hřebenu střechy. Střecha do ulice je složená že 24 ks. pasu Lindab Mega. Pokládku jsme začali z prave strany a příčný spoj jsem v přeložení vždy vytmelil polyuretanovým tmelem z důvodu nízkého sklonu.(14,5st.) Od štítového lemování jsem dělal dilatační mezeru 1cm. Po založení první řady už to šlo docela dobře. Ve spodní části jsem těsně ke kraji vkládal profilové EPDM těsnění. přes které jsem plech přišrouboval k okapnímu plechu a lati. Přes čtvrtou řadu prochází vyústění odvětrání kanalizace, tak jsem po zaměření musel vystřihnout otvor do plechu a na utěsnění jsem použil těsnicí manžetu, kterou jsem opět přitmelil polyuretanovým tmelem a přišrouboval 16ti. šrouby. Pult do ulice je tedy hotový a musím jenom dodělat hřebenové oplechování.

vyrovnavani sablon kolmo na laty , rovnobezne s okapem

detail kotveni do krajni laty. Odvetrani bude reseno zadem.

hotovo Lindab Mega -tmave seda polyester mat

detail montaze manzety. podtmeleni polyuretanovym tmelem

manzeta pripevnena a dodatecne zatmelena hrana. (z ulice nejde vubec videt)

Pohled na severni leseni z ulice

jednoduchy "vytah" na plechove sablony

Zadní střechu možu začat až po dokončení instalace všech vrstev izolace tak, abych měl k čemu později připevnit oplechování. Zítra bych chtěl mít zadní část připravenou na položení krytiny. 
vikyr uz je pripraven na zafoliovani (ochranna vrstva pod palubkovy obklad)(vrstva izolace nyni 30cm Isover UNI)

dokoncuji izolaci vnejsiho plaste nad oknem do loznice

detail pripraveneho hranolku k montazi ke krovu

nad oknem jsou uz 2 vrstvy (160+80)

160mm izolace kolem okna v nosnem ramu

osazene rosty pro instalaci druhe vrstvy (80mm)

detail reseni rohoveho napojeni ramu pro izolaci

pohled na osteni vytvorene pomoci pasu OSB 15mm sirky 310mm, napojeni na parobrzdnou OSB desku plaste domu bude pres dilatacni provazce a vytmelenim polyuretanovym tmelem + prelepeni airstop paskou.

detail izolace pridavneho ramu u okenniho osteni pomoci PUR klinku

2 komentáře:

  1. Zdravím vás, asi to tady určitě někde píšete, ale já se k tomu nemůžu proklikat. V jaké lokalitě stavíte? Jde mi o to, že my přemýšlíme taky nad dřevostavbou, ale projektantem nám to nebylo doporučeno, protože se pohybuje v místě, kde se vyskytuje enormní množství holubů. Já si myslím, že by to snad nemělo mít vliv. Když tak to vyřeší hroti proti holubům, ale zase nechci nějak bagatelizovat to, co nám říká projektant. Jak jste ochranu proti ptactvu řešili vy? Děkuji za odpověď. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Michale, co to je za nesmysl? To slyším poprvé že by měli holuby vliv na drevostavbu. Radím vyměnit projektanta, protože tento o drevostavbach asi nic neví. Petr

      Vymazat