sobota 1. prosince 2012

SRDCE NASEHO DOMU

Dnes nám přivezl dodavatel dvě velmi důležité součásti našeho domu. Srdcem domu bude akumulační nádrž Dražíce typ NADO 1000/45 V6. Musím říct, že když jsem ji viděl na tom autě, tak jediné co jsem řekl bylo: "to je ale hovado". Prostě jsem nečekal, že to bude tak obrovský "GOLEM". Izolace symbio přišla taky ve zvláštním balení. Nádrž váží 208kg. a obsahuje dva vložené průtokové výměníky. Jeden nerezový na ohřev TUV a druhý pro připojení solárních panelů. Celkové je nádrž osazena 19ti. vyustkama!!!. Do nádrže budou napojeny : krbová vložka, solární panely, topný okruh, TUV, a taky 2 topné patrony 4,5 a 6kW.
Nádrž je vyrobená jako atyp na zakázku přesně podle našich požadavků (nátrubky jsou s umístněné s ohledem na rohové umístění nádrže) a taky na doproučeni pana Kocha jsou topné patrony nad sebou a ne vedle sebe. Má to výhodu v tom, že v letním období stačí nahřívat horní část nádoby jednou patronou a nemusí se spínat obě najednou jako je to u standartniho řešení.
Zavolal jsem si na pomoc pár chlapů a ve čtyřech jsme ji hned dostali do domu. Protože přes hlavní vchod by jsme neprošli, tak jsme museli opět kolem domu přes balkónové dveře.
Druhým předčasným vánočním dárkem jsou "PLíCE"  DOMU tj:
Rekuperační jednotka Atrea typ DUPLEX 390 ECV4 Při vykládání z auta mě překvapila váha jednotky - myslel jsem, že to bude lehčí. I to doufám dokazuje kvalitu výrobku. Je to nejnovější model s úspornýma ventilatorama a dalšími vylepšeními oproti starší verzi 380.
Na mě teď je, abych dokončil přípravu technické místnosti pro osazení těchto "hraček". Což je dokončení SDK, vyspárovani dlažby, instalace vyztuhy do stěny, stropní rošt vymalovat  atd... A pristni čtvrtek by se mohlo zapojovat. 
"GOLEM"pred domem

zatim preslapuje v jidelne

Rekuperacni jednotka Atrea

Zatim odpociva v krabici

3 komentáře:

  1. Ahoj Petře,

    prosím tě, vyšla tě výroba nádrže na zakázku o hodně dráž, než klasická? Plus náhodou bys mi nemohl poslat rozmístění Vaší technické místnosti na julikh@seznam.cz? Řešíme podobný problém s umístěním nádrže v rohu, v projektu nám navíc udělali "chybku" v rozměrech a nádrž se nám tam skoro nevejde. Předem moc díky a ať se daří v novém roce.
    Julie

    OdpovědětVymazat
  2. Jak jsi spokojenej s Atreou co se týče provozu, není moc hlučná, je 390m3/h dostatečných?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Martine, při dimenzování vzduchotechniky jsem se spolehnul na pana Kocha z EP stavby Hodonín, který nám připravil projekt. Díky uspořádání domu, kdy jednotka je celkem daleko od pobytových částí domu a tomu, že je velmi tichá o ní ani nevíme. Jenom pokud nechám od tech. místnosti otevřeno, je absolutní ticho a jednotka jede na vyšší stupeň tak ji slyším. (běžně ale máme puštěno na stupeň 3-4 takže o ni opravdu ani nevíme. Připomene se jenom když chce vyměnit filtry každé 3 měsíce. A vykon je těžké porovnávat, vzduch je svěží a víc nepotřebujeme. Jednou jsem ji vypnul a zapoměl ji nahodit a poznal jsem ten rozdíl. Protože dům je dobře utěsněný, tak to prostě nebylo jako vždycky. Myslím že rekuperace funguje výborně. Petr

      Vymazat