čtvrtek 4. října 2012

PODLAHA - litý podlahový potěr ANHYLEVEL


V pondeli 1.10.2012 nám firma přijela nalít naší novou podlahu. Tomu předcházelo dokončení kompletní podlahové izolace z polystyrenu ve čtyřech vrstvách. Po tlakových zkouškách na topný okruh v přízemí jsme dokončili všechny vrstvy a položili jsme s Kamcou separační fólií. Fólií jsme použili běžnou stavební fólií "polorukav" odolný proti protržení, kdy po rozložení měla fólie šířku 2m. Ke stěnám jsme fólií připevňovali nejprve izolepou a později jsem používal jenom sponky. Dilatační pásky tl. 5mm/120mm kolem stěny jsem opět kotvil ke stěnám pomoci sponkovaci pistole a pásku jsem instaloval po třech vrstvách polystyrenu a čtvrtou vrstvu jsme instalovali na těsno k dilatační pásce. V místech kde bude velké zatížení, nebo vlhkost jsem udělal bednění a tyto prostory budou později zality betonem. (pod krbovou vložkou, nádrží, sprchou)
detail napojeni vratky podlahoveho topeni v zadveri

podlaha obyvaku pripravena na zafoliovani

podlaha pripravena na liti


Dostal jsem typ na dodavatele anhydritove podlahy. Nejprve jsem si prostudoval jejich internetovou presentaci, která se mi zdála velmi profesionální a tak jsem zavolal pana Pomichálka z firmy BESORT. To bylo minulé úterý a domluvili jsme se, že montáž proběhne v pondělí. Nejprve přijel pan Pomichálek zkontrolovat připravenost stavby. Když jsme pomoci 360st. laseru proměřili, že rovinatost i protor pro tloušťku 5-6cm je bez problémů tak pan Pomichálek vydal pokyn pro dodání mixu. Objednali jsme 5,4m3 anhydridu.(vyšlo to přesně). Asi za hodinu a půl dorazila dodávka s čerpadlem a mix. Anhydritová směs je od firmy CEMEX a jmenuje se AnhyLevel. Tři chlapi z BESORTu se hned pustili do práce a já s panem Pomichálkem jsme jim při tom "asistovali". Z celé akce jsem měl velice dobrý pocit. Ať už to bylo profesionální jednání s panem Pomichálkem, sehranost chlapů co podlahu dělali, nebo používání profi laseru Stabila při nivelaci podlahy během lití. Prostě bylo vidět, že chlapi to mají v ruce a že to nedělají první den. Za hodinu a půl už si umývali nářadí a akce podlaha byla hotová. Cenové jsem se s panem Pomichálkem dohodl na 320kc/m + DPH. V ceně je také následně přebroušení vzniklého "šlemu" po vyschnutí podlahy - cca za 3 týdny. Celková plocha vylévání je potom 94m2. Musím říct, že firmu BESORT po vlastní zkušenosti směle doporučují a na vyžádání předám kontakt na pana Pomichálka.

pristaveni cerpadla



chlapi v akci


vylevani v technicke mistnosti

kuchyne a jidelna


obyvak pred konecnym dorovnanim


rovnani a vytlaceni bublin pomoci late

vratka v zadveri


podlaha po 36 hod. od naliti
prvni zatezkavaci zkouska dopadla skvele

3 komentáře:

  1. Zdravím, jak máte řešen detail anhydritu u francouzského okna a vchodových dveří? Díky předsazené montáži tam je v podstatě méně místa(alespoň u mě)..a prý by se měla část oddilatovat, což vypadá že taky tak máte?Máte vylito i na OSB kastlíu, nebo co jste tam dal? Pořád nad tím uvažuji jak to vyřeším, aby to tam třeba nepraskalo.

    OdpovědětVymazat
  2. Jak jste s podlahou spokojení s odstupem let? S manželkou o anhydritové podlaze uvažujeme, tak hledám informace a hlavně zkušenosti na internetu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kamile,
      s podlahou jsme moc spokojeni a urcite bych do toho sel znovu. Hlavni prednost vidim v rychlosti realizace, male tloustce v porovnani s betonem, nemusi se davat kari site, rovinnosti bez nutnosti pouziti vyrovnavaci sterky jako je to u betonu a podlaha je opravdu perfektne rovna a nikde se nic nehybe ani prkna nevrzou. Petr

      Vymazat