sobota 31. srpna 2013

Ulozne prostory

Jedna z věcí, kterou stále od nastěhování postrádáme jsou úložné prostory. Mám v plánu co nejdříve začít pracovat na vybavení šatny u ložnice, abych nemusel každé ráno přehrabovat krabici a hledat ponožky atd... Ještě před tím, ale budu muset udělat hrubé tereni úpravy, dveře v přízemí a taky sokly kolem stěn. Tak abych věděl, jestli mi zůstane ještě nějaký modřín na výrobu polic do šatny. Zoufalou situaci s ukládáním věci v přízemí jsem vyřešil výrobou policove stěny ze smrkového masívu. Dělal jsem ho vždy večer po práci cca 3 dny. Na stojky jsem použil hranoly 40x45mm, které jsem si vyřezal ze zbytku KVH hranolů pomoci pásové pily. Jako police jsem potom použil zbytky 19mm palubek, co mi zůstalo z podbíjení přesahu střechy. 
Celkové rozměry: výška 230cm, šířka 180cm a hloubka 40cm. Pro lepší stabilitu a nosnost po zatížení jsem vyrobil 3 identické nosné prvky ve tvaru žebříku, jejichž šprusle tvoří podpěry polic. Tyto podpěry jsme částečně zapustil do stojek a zajistil lepením a šroubem. viz. foto. Tím jsem získal velmi tuhé "žebříky". Krajní palubkové prkna každé police jsem potom vyřezal tak, abych po smontování dostal požadovanou hloubku police 40mm. viz. foto. Jelikož v šatně není moc místa a strop šatny je vysoký 2,8m a regál má 2,3m na výšku, musel jsem jeho sestavení provádět až na místě. Jinak bych ho do šatny nedostal. Každa palubka je do nosných rámu přišroubovaná a celý regál je potom prikotvený do stěny šatny. Pod SDK obkladem je celoplošná OSB deska, takže jsem mohl vrtat přímo bez ohledu na stojky ve stěnách. Celý regál jsem ještě napustil bezbarvým lazurolem classic. Kristiánek mi při sestavování asistoval a když sem ho posadil na horní polici, tak jsem ho potom nemohl dostat dolů, jak se mu tam líbilo. 
pri pohledu do satny z chodbicky

pohled od technicke mistnosti pres chodbicku

detail zapusteni sprusle do stojky "zebriku" hlavicku zajistovaciho vrutu ve stojce jsem pretmelil


hlavne ze ma v puse "didosek" - ta mala ostuda!

sestaveni bylo trosku slozitejsi, protoze hned vedle regalu stoji skrin a tak jsem musel improvizovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat