čtvrtek 5. května 2011

Betonovani zakladove desky

Minulou sobotu jsme s chlapama (já,tchán,otec,švagr Martin a Petr) dokončili navážku recyklatu a hutnění podkladu desky. Taky jsem s otcem dodělal šalování pro desku a ostatní mezi tím rozhodili kari sítě a proarmovali je s roxory. Počasí nám docela přálo. V pondělí jsem zavolal do betonárky a objednal beton. Pumpa byla volná až ve čtvrtek, takže jsem do čtvrtka (dneska) ještě dodělával detaily bednění. Včera nám vodaři připojili vodu a tak jsem zahazoval výkop a vyrobil jsem si letadlo na stahování desky. Ještě štěstí že počasí bylo super, protože v úterý pršelo celý den. Dneska - čtvrtek v 6:30hod. už byla pumpa na stavbě a v 7:00hod. první 9m3 mix. Na desku jsem si zavolal kamaráda zedníka, který přinesl vybrator a pomohl mi desku stáhnout. Pak samozrejmne taky otec a tchán, kteří se postarali o rozvybrovani desky. Jelikož E-on mi není schopny připojit i přes moje urgence elektriku, tak jsem musel otravovat sousedy. (vybrator je na 220V). Desku jsme udělali díky pumpě opravdu rychle, a to jsme ještě čekali na poslední mix, který vyjel až jsme v betonárce nahlásili kolik je potřeba. Nakonec padlo přesně 24m3. (9,6,9) Začalo se v 7hod. a v 10hod. už byla pumpa umytá. Do oběda jsem ještě navrtal díry na oplocení a nasadil nějaké sloupky. Odpoledne jsem potom začal sekat trávu na pozemku za stavbou, protože později už mít čas určitě nebudu. Sekal jsem asi 4,5hod. a ještě nejsem hotový. Zahrada má něco kolem 1700m2 a tráva je už hodně přerostla. Na večer jsem potom desku pokropil vodou.















2 komentáře:

  1. Ahoj Petre,
    tak po zkusenosti s VaK Breclav bych ani neveril, ze je mozne umistit vodomernou sestavu takhle do vyklenku.
    Ti pozaduji vodomernou sachtu v kazdem pripade a to i kdyz mas podsklepeno, trubka vedouci od hlavniho potrubi musi byt jedine naprimo do sachty ap. Holt kdyz ma nekdo monopol muze si diktovat :(. Stale mi to vyrizovani s nimi blokuje cele stavebni rizeni.
    Kdyz ti ale odecitaji vodu tak to musi k tobe do baraku nebo je ten vodomer pristupny zvenku? A pokud je zvenku jak resis aby nezamrznul?
    Diky za odpoved i za tento blog
    Hyn@CZek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      po me taky chteli striktne vodomernou sachtu podle jejich predstav. S tim, ze VaK Hodonin pozaduje specialni upravu na sachte, kdy je do sachty privedena chranicka od hlavniho radu, ktera je s vodotesnym prostupem do sachty a teprve oni do teto chranicky vkladaji PE hadici 32mm. Tato sachta stoji o cca 3 tis. vic nez standard a proto jsem se tam taky pres hodinu hadal s nejakym Ing. Nakonec mi navrhnul zmenu v projektu, ze vodomer muzem umistni do garaze, takze jsem usetril pres 10tis. Vodomer je tedy u steny v garazi. Proto nehrozi, ze by zamrznul a pri odecitani je proste pustim do garaze aby si stav nacetli do ctecky. Ja vul jsem chtel dodrzet presne pozadavky Vak a tak jsem se snazil umistit vodomer podle pozadvku co nejbliz od napojeni a ted mi docela zavazi uprostred delky steny v garazi. Taky jsem umistni chranicku 50mm a pak jsem se docetl ze ma byt 70mm az jsem to mel zakopane. Nakonec jsem to znovu vykopal a dal tam novou chranicku podle pozadavku. Chlapy co nas prijeli napojit mi pak rekli, ze by to dali v pohode i do te 50mm chranicky a taky ze by to mohlo byt klidne az v rohu garaze, ze s tim nemaji problem. Tos tak je to. Udelam tam na to kastlik a bude klid.

      Vymazat