pátek 20. května 2011

Vrtaci kladivo Makita HR2470T

Z nutnosti navrtani nekolika desitek der prumeru cca 16- 18mm do zakladove desky domu pro kotveni pomoci zavitovych tyci, rozhodl jsem se koupit kvalitni vrtaci kladivo. Pro vyvrtani techto der jsem zvazoval nekolik moznosti.
1. pujceni kladiva, popr. priklepove vrtacky - pri mem stesti bych to u druhe diry spalil.
2. koupeni levneho kladiva typu ( ferm, extol, atd...) - po precteni spousty referenci a zkusenosti s temito vyrobky a taky po mojich zkusenostech jsem tuto moznost taky zavrch. (mozna neco vydrzi, ale odejdou v nejnevhodnejsi okamzik + ergonomie, vybrace, vaha atd...)
3. koupit kvalitni profi stroj, ktery mi vydrzi treba i 20 let a tak jsem se nakonec taky rozhodl.

Po procteni nekolika desitek referenci a diskuzi jsem si urcil parametry, ktere jsou pro me dulezite. Dostatecny prikon (min. 700W), moznost vrtani bez priklepu, s priklepem a taky sekani bez otaceni ( pro prilezitostne lehke sekaci prace - odstraneni kachlicek atd..) Hlavne vrtani do betonu min. do 20mm, pohodlne ovladani, silny priklep a vaha do 3kg. 
Pokud jde o znacku, tak jsem uz pri urcovani techto parametru mel v podvedomi jasneho favorita a to je znacka Makita. Nejenom, ze se mi libi jejich design, ale taky mam od makity prakticky cele vybaveni a nemuzu si ji vynachvalit. Dalsi znacka, kterou jsem zvazoval byla Bosch popr. Dewalt.
Nakonec jsem po delsim hledani po internetu narazil na tuto nabidku se slevou 32,5%, pro kterou jsem se nakonec taky rozhodl. http://www.nako.cz/makita-hr2470t-kombi-kladivo-sds-ean11430-skupAC00000101.php
Nejenom, ze me presvedcila skvela cena, ale taky jako bonus povazuju beznastrojovou vymenu SDS hlavy s beznou samoutahovaci hlavou,ktera je soucasti!, pogumovane telo, dodani zdarma do 24hod.(nad 5 tis.-prikoupil jsem sekac a nejake kvalitni dewalt vrtaky)
Ted po navrtani cca 40 ti. 16mm der do zakladove desky muzu tuto vrtacku jenom doporucit, jsem velmi spokojeny a verim ze ji budu pouzivat i v dalsich truhlarskych projektech jako upevnovani schodist, pergol atd...

5 komentářů:

  1. Dobry den.
    Rozmyslam nad kupou vrtacky a tato sa mi zda dobra. Ste s nou stale spokojny? Pripadne stale funguje bez problemov? Dodo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dodo, vrtaci kladivo funguje porad jako nove, jsem s nim moc spokojeny. Je pravda, ze mu davam obcas pekne zabrat. Na bezne pouziti je super a zvlada kazdou praci co jsem potreboval(vrtani do panelu uplna hracka), ale ja s nim ted obcas micham betonovou smes nebo lepidlo atd. a to se mu nelibi. Protoze se pritom aktivuje omezovac tociveho momentu. Jinak naprosta spokojenost.

      Vymazat
  2. Dobrý den. Rozhoduji se mezi těmito dvěma stroji. Řemeslník nejsem. Budu ho používat u sebe na baráku. Budu s ním, jak sekat, tak i vrtat.A aby mi pár let vydrželo. Poraďite mi počem bych měl sáhnout ? Děkuji. MAKITA HR2470 nebo BOSH GBH 2-26 DRE ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, myslím že u obou značek nešáhneš vedle. Jsou to super profi mašinky.Jak už jsem psal mám Makitu u pár let a nemůžu si stěžovat. Myslím že pro hobby použití je nezničitená.

      Vymazat
    2. Zdravím, pokud váháte, tak si zkuste oba modely porovnat, třeba s pomocí tohoto srovnávače - www.arecenze.cz/vrtaci-kladiva. Já bych ale být vámi šla do té Makity.

      Vymazat