pátek 27. května 2011

tyden 21. 23.-27.5.

Tento týden jsem si domluvil zaměření domu kvůli zápisu do katastru (požadavek banky). V pondělí - úterý jsem kreslil v Google SketchUp kostru domu a počítal rozmery jednotlivých stojek a spotřebu materiálu na stavbu. Na internetu jsem zjišťoval ceny KVH hranolů a hledal dodavatele. Ve St-Ct jsem zapravoval jádrovou omítkou vyzdívky ze ztraceného bedeni - boční čela pro lepší penetraci a nataveni hydroizolace. Dodělával izolaci po obvodu domu a taky jsem odkopal zeminu ze severní strany domu, kde bych se jinak těžko dostával a nemohl bych kvalitně natavit hydroizolaci. Po odkopáni zeminy jsem pomoci kladiva Makita odsekal beton, který při vylévání základových spár vytekl do rozjeté základové spáry a teď by mi překážel při izolaci soklu domu. V pátek jsem chtěl penetrovat nadezdívky, ale očekával jsem bouřky, a tak jsem na stavbu nešel a místo toho dodělával palubkové obložení kuchyně pro tchyni k narozeninám.




Dneska jsem odeslal poptávku na dodání KVH hranolů na stavbu obvodových stěn přízemí, příčky přízemí, stropní konstrukci a BSH nosníky stropu. Při kreslení kostry domu jsem si jednotlivé délkové míry barevné rozlišil a stojky objednal nakrácene na přesne míry, potom jsem si propočítal spotřebu ostatních části konstrukce (základové prahy, ležaté konstrukce, překlady na okna, atypicke stojky atd...) v běžných metrech, něco přidal (pouziju na podkrovy) a objednal balík 70ks v délce 6m. Celkem to vychází na patro něco přes 10m3 dřeva. (bez vnitřních a venkovních přídavných roštu).Díky přesnému kreslení v SketchUp jsem schopny velmi přesně spočítat spotřebu veškerého materiálu od betonu do desky až po spotřeby šroubů a hřebíků, plochy OSB desek, objem izolace ve stěnách atd.... myslím, že tento program je dedocenitelný pomocník.

3D kostra jeste neni kompletni podkrovky a vikyre musim jeste doresit.


Ještě musím objednat parobrzdnou fólií přechod mezi patry, OSB deskyPD na stužení tl.15mm, OSB 22mm na záklop stropu, vruty Rapid. atd...
Další chybějící materiál budu dokupovat průběžně.

3 komentáře:

  1. Dobrý den Petře,
    na začátek musím napsat, že před váma smekám, co jste dokázal.
    Vzhled k tomu, že jsem ze stejného regionu jako vy a hodlám v blízké době záčít stavět dřevostavbu,tak bych měl na vás jeden dotaz. Kde a popřípadě za jakou cenu za m3 jste nakoupil KVH?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zdenku,
      urcite jsem to na blogu nekde psal. KVH hranoly jsem nakupoval od pana Milliona z firmy Million wood, ale to mel jeste firmu v Podivine a ted uz je prestehovany do Linhartice u Moravske Trebove a to uz je trosku z ruky. Pokud bys ale bral na cely dum, tak by to urcite stalo za to. Jaka je soucasna cena to opravdu netusim. Nejlepsi by bylo si zavolat rovnou Romanovi Millionovi a domluvit se na cene za dany odber KVH. Ja jsem byl moc spokojeny. tenkrat to bylo tusim 7400,-kc bez DPH/m3.

      Vymazat