středa 5. října 2011

Dokonceni pohledovych krovu a zacatek pokladani exterierovych palubek

Včera jsem dokončil povrchovu úpravu na posledních krovech do zahrady a s pomoci táty jsme je připevnili na střechu. Dnes jsem začal montovat přídav  nou podpěrnou konstrukci po obvodu střešního pláště tak, abych mohl vytvořit "rám" do kterého se potom bude vkládat PUP-PIR izolace Bramac Top term. Začal jsem taky pokládat palubky. Začal jsem u okapní hrany do ulice a první palubka je přesazená o 10mm přes krov. Dopředu jsem si nachystal 4 ks palubek, které jsem upravil tak, že jsem odřezal po celé délce drážku pod úhlem sklonu střechy 14,5st. a tím získal pěknou hranu palubky, která je kolmo k zemí viz. foto. Palubky připevňují kombinaci vrutů Rapid 4,5x50 na střed palubky a 2x kolařský hřebík do kraje. Tím je zajištěno, že se palubky po čase nezačnou prohýbat a odstávat od pohledového krovu a námětek.
foto z "fotospotu"

jako jezek

vsechno pekne striha za sebou
dily podperne konstrukce palubek

konstrukce namontovana a zacinam pokladat palubky



pohled na pravy roh domu u budouci garaze



tento "propadly" stred bude do roviny palubek vyplneny PIR panely 180mm




4 komentáře:

  1. Ahoj Petře,
    sleduji tvoji stavbu od začátku a už se nemůžu dočkat dalšího dílu :-) Příští rok bych také rád stavěl dřevostavbu svépomocí a tvůj blog člověku hodně ukáže, moc díky.

    Vojta

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Vojto, diky za komenter. Dalsi dil bude co nevidet. Nemam ted moc casu, protoze jsem od rana do vecera na stavbe a doma se venuju malemu. Uz me hodne tlaci cas. Co nevidet bude zima a ja nejsem jeste pod strechou, takze porad zjistuju, objednavam a pocitam chybejici material. Jsem rad, ze te muj blog inspiruje. Ahoj Petr

    OdpovědětVymazat
  3. Chceme Vám ,poděkovat za tak skvělou práci, kterou odvádíte. Je dobré vědět, že kutilové v této době ještě nevymizeli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji za uznani, dival jsem se na vas web a myslim, ze se mate taky cim chlubit. S pozdravem Petr

      Vymazat