pondělí 4. února 2013

Sadrokartony - Rekapitulace.

Konečné mužu říct, že sádrokartony jsou za nama.- Hurááá! První desku jsem namontoval 10.11.2012 a poslední potom cca 2.2.2013. Během této doby se samozrejmě dělaly i další věci jako je VZT, dlažby, úklid, konstrukce stropu atd...Všechno broušení SDK jsem dělal já a Kamča. Snažil jsem se vymyslet jak si práci ulehčit a urychlit. Chtěl jsem proto pro broušení používat vybračni brusku napojenou na vysavač, ale nakonec to dopadlo jinak. Bruska sice fungovala skvěle, ale můj stařičký vysavač vysával jenom cca 2min, než se jeho látkový sáček obalil prachem a ztratil tah. Potom začala bruska foukat prach všude kolem a za 3 min. nebylo v místnosti vidět na krok. To znamenalo buď pořád vytřípat sáček, koupit nový silný vysavač (na ten není v rozpočtu místo) a nebo se vrátit hezky k ruční práci. Takže jsem ten pekelně tvrdý uniflot brousili hezky ručně. Má to výhodu v tom, že prach se prakticky nezvedá a padá hezky podél stěny dolů, kde ho stačí jenom smect. To ovšem neplatí u stropu - ten jsem si fakt užil! Ruce a ramena mě bolí ještě teď a Kamca se minulý týden tak nadřela, že leží s horečkama. Po vybroušení dvou vrstev uniflotu jsem si udělali ještě jedno kolečko po domě a vybrousili finish pastu. Všechno tmelení nám dělal švagr Martin.
Dneska jsem dokončil olepení trámů před malováním a švagr už má celý dům napenetrovaný a v kuchyni a hale je i druhá vrstva. Ted se dohadujeme jakou barvu kde použít - to bude ještě zajímavé.
Taky už jsem objednal materiál na podlahy ze sibiřského modřinu a máme dodané veškeré obklady do koupelny a wc, které mě čekají tento týden - už se na to moc těším.
REKAPITULACE SDK:
celková plocha SDK : 475m2
plocha stropu : 60m2
celková spotřeba uniflotu : 90kg!
celková spotřeba finish pasty: 20kg - finish (nejlepší) 14kg DenBraven (hustý), 18kg Tytan (hustý a tvrdší)
spotřeba AL výstužných rohu: 12x3m rohu = 36bm
spotřeba šroubů do SDK 3,5x35 - cca 9 tis. šroubů
spotřeba šroubů do SDK 3,5x45 - 1 tis. šroubů - na stropy
padlo taky několik desítek metrů výztužné pásky jak skelné, tak mřížkované samolepicí ale přesný počet nevím. (cca 150 a 450bm)
Kamca brousi v Kristiankove pokoji

obyvak pripraveny na penetraci a malovani

Kamca na galerii

detail olepeni tramu v loznici

tramy nebude nutne cistit od barvy

galerie pripravena na malovani

kamca penetruje steny kuchyna a jidelny

tak jsem vypadal pri brouseni stropu
pohled do kuchyne po penetraci a prvni vrstve barvy na vynechanem miste bude obklad

jeste to chce 1-2 vrstvy

pohled od balkonovek v kuchyni do jidelny a haly

galerie po penetraci zredenou barvou s pridanou penetraci Sokrat

krbovou vlozku uz jsem napojil do kominu a zrusil jsem kaminka

4 komentáře:

  1. Dobry den Petre, rad bych se zeptal jestli se Vam casem na sdk objevuji praskliny a jak to resite. My od vytmeleni uz pul roku nedokazem eliminovat praskani na 3 mistech nasi drevostavby. Vse na obvodove zdi, ale kazda prasklina na jine stene. Dekuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim,
      prasklinky samozrejmne mame taky a na vice mistech. Prekvapuje me, ze mezi stenou a stropem neni zadna i kdyz je SDK primo prisroubovany na stropni KVH bez rostu. Praskllinky zatim neresime. Budu je resit az pri druhem malovani. Duvod vzniku prasklin vidim hlavne v tom, ze pres zimu kdy je v interieru snizena vlhkost (i vlivem rekuperace) tak se uvolnuje vlhkost obsazena v SDK do prostoru - vysusuji se a proto taky vznikaji praskliny u napojeni sten. Dalsi duvod je ten, ze jsem podcenil pouziti rohovych napojovacich pasek pri tmeleni SDK a nemame je prakticky v zadnem rohu. (priste uz bych je urcite pouzil i kdyz je to pracnejsi a drazsi varianta) Pri dalsim malovani proste praskliny vytmelim a premaluju a uvidime co to bude delat.

      Vymazat
  2. Dekuji za info. Ja jsem bandazovaci pasky do rohu take nedaval, a tam je to v pohode. Naopak praskliny ktere me zlobi jsou v plose na stene a znovu se objevuji i pres bandazni pasku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zajimave, v plose jsem se s prasklinou jeste nesetkal. Musi to byt problem v podkladni konstrukci nebo dilataci? Fakt nevim. Petr

      Vymazat