pondělí 18. dubna 2011

Priprava na desku

Minuly patek po betonovani zakladovych pasu jsem cely den rozdelaval bedneni. Slo to docela dobre, az na spodni desky, ktere byly trosku utopene v betonu.  S tema jsem se docela nadrel. Zlomil jsem nasadu na kladivo, krumpac i sekeru. (Dneska jsem vse poridil nove). Spodni desky z vnitrni strany zakladu, ktere nebylo mozne vytahnout jsem tam nechal. Myslim, ze pouziti sroubu 5x50mm byl super napad. Stacilo obejit bedneni a vsechny zase vysroubovat a mam zase dve krabice sroubu, ktere muzu pouzit.



V sobotu jsem se svagrem kopal pripojky na vodu a odpady. Pripojku vody jsme po dohode ve VaK Hodonin zmenili a misto vodomerne sachty pouzijeme napojeni pres garaz s ulozenim budiku do vyklenku. Tim usetrim pres 10 tis. na vodomerne sachte, kratsi pripojeni a zadne kopani diry na sachtu. Jenom nas prekvapila hloubka vedeni litinoveho potrubi vody na hranici pozemku, ktere je v hloubce  snad 2m a nad nim vede v hloubce cca 1,2m plyn. Mel jsem strach, jak bude vypadat prostup na odpadni potrubi, protoze pri betonovani mi prostup nekdo prohodil kamenem a tak jsem to na rychlo opravoval v tekutem betonu, nastesti stacilo trosku zacistit zateceny beton majzlem a je to ok. Koupil jsem chranicku DN50mm v delce 8,5m na vodu, jeste budu potrebovat chranicku na elektriku. Zitra jdu koupit lezate rozvody KG PVC kanalizace a bude se hutnit podklad pod deskou.


Dneska jsem konecne vyrobil dvere na stavebni boudu. Z vnejsi strany jsem pouzil desku z lamina, na kterou jsem prisrouboval ram z prken po salovani vcetne vystuh uprostred a potom z vnitrni strany oplastoval panelem surove drevotrisky co zbyla z boudy. Vsechno jsem poradne prosrouboval a dvere jsem zapustil do zarubne s prken tak, aby se nedaly z bocni strany vypacit ani protlacit do boudy (ze zadni strany jsou po obvodu prisroubovane pakliky, ktere tvori falc zarubne.Panty jsem pripevnil na dvere z vnejsi strany tak, aby se dvere dali otevrit dokoran, prozatim jsem panty schoval pod prilozky z lamina, pozdeji lamino nahradim kusy oplechovani priroubovanym torx srouby rapid. (vetsina zlodeju hvezdickove srouby neceka - doufam)

 Dnes jsem taky koupil extrudovany polystyren XPS presne tento typ: Styrotrade v tloustce 50mm a zacal jsem zateplovat schodek z vnitrni strany u obyvaciho pokoje, abych mohl zacit zitra s hutnenim podlozi. V obyvacim pokoji budu taky pokladat potrubi KG PVC 125 pro prisavani vzduchu ke krbove vlozce. Stacilo by i 100mm potrubi, ale je to pres cely obyvaci pokoj tj. 6m, tak radsi udelam vetsi (doporucuje vyrobce u delky nad 3m).



Žádné komentáře:

Okomentovat