neděle 3. dubna 2011

Den 2. Zamereni zakladu domu

V pondeli prijel geometr a zameril budouci zaklady naseho domu. Jelikoz mame na hloubce domu svahove prevyseni cca 170cm tak bylo zamerovani docela slozite. Nebylo mozne zamerit nulovou vysku protoze deska bude mit tri vyskove urovne (+0,700;+-0,000;-0,875). Zamerili jsme tedy nejvyssi cistou vysku coz je +0,700m a od ni si dalsi vysky domerim uz sam. Tim jsem se dostaly do situace, ze lavecky ve svahu jsou cca 40cm nad zemi (cista podlaha obyvaciho pokoje), ale lavecky v predni casti domu jsou vysoke cca 1,7m.  Na tyto lavecky jsem si pozdeji prisrouboval jeste nulovou cistou vysku o 70cm niz a zavetroval je.  




Bagr jsem mel domluveny az na patek odpoledne v 16 hod. Mel jsem teda dost casu na vykolikovani vsech rozmeru a vyvapneni tvaru zakladu. Behem cekani na bagr jsem stihl dalsich spoustu veci. V utery jsem dokoncil posledni truhlarskou zakazku pro tetu a zjistil na VaK (vodovody a kanalizace Hodonin) co vsechno si mam prinest k projednani pripojek. Ve stredu jsme si zjistil par cen vodo,topo, materialu na pripojky, domluvil privezeni sterku na podsyp zakladove spary, zajel jsem do VaK a hodinu a pul se tam dohadoval s nejakym Ing. technikem o tom, ze nechapu, proc v cele republice vyhovuje standardni vodomerna sachta (chtel jsem plast,kulata,samonosna), jenom oni  maji vlastni specifikace a vsichni mistni vyrobci jsou nuceni standardni sachty upravovat, nebo delat na zakazku za priplatek 3000,-kc. (teda celkem cca 8tis.) VaK Hodonin totiz pouziva jine pruchodky do sachty tak, aby chranicka byla protazena az do sachy a potom utesnena. Diky tomu lze pozdeji PE 32 hadici vysunovat bez nutnosti kopani diry. Chapu, ze je to pohodlnejsi, ale verim, ze s tou hadici po osazeni nikdo veky nebude hybat. Po docela neprijemne debate, kdy Ing. zavolal do kancelare i pani, ktera nam psala i vyjadrovacku na vodu, ve ktere se o specialnich pozadavcich na sachtu samozrejmne clovek nic nedocte se me zeptal, proc vam vubec projektat tu sachtu navrhl? A bylo vymalovano. Behem schvilky mi vysvetlil, ze kvuli par litrum vody na zalevani zakladove desky buduju zbytecne vodomernou sachtu za 8tis. Me ani nenapadlo, ze to pujde tak lehce menit, ale doporucil a odsouhlasil mi zmenu v projektu pripojeni a tak mi to uvedli i do smlouvy, ze sachta se rusi a odecitaci budik bude umisten na primo ve vyklenku v garazi. Po vlozeni chranicky a zabetonovani desky staci vykopat pripojku, obnazit hlavni vedeni a po zavolani technika bude do 3 dnu voda na pozemku - jak jednoduche. 
Ve ctvrtek mi privezl znami od tchana sterk na podsyp zakladu. Je toho celkem 8,5 t. tj.cca 5m3. Cena byla velmi dobra (je to netridene mimo normu) za sterk jsem dal 1350,-kc. a za dopravu chtel  2 tis. kc, coz jsem dodnes nevydychal a priste budu brat urcite jinde. 
Jelikoz nam zacal April, tak pocasi se chova podle toho, chvilku prsi, hned zase slunko atd..Ve ctvrtek jsem taky dokoupil nejake stresni laty na dodelani lavecek a dovapnil zaklady. 


Žádné komentáře:

Okomentovat