neděle 3. dubna 2011

Den 3. Bagrovani zakladu 1.4.2011

Na bagrovani zakladu jsem si opet zavolal mistniho bagristu - kamose. Musim rict, ze jsem byl velmi mile prekvapeny jak to v tom svahu krasne zvladl a bylo videt, ze to ma v ruce a cokoliv jsem mu rekl tak to udelal perfektne. Sirka zakladove spary je 40cm a hloubka se meni podle svahu od hloubky -0,3m az po cca - 1,5m od skryvky. Nekde se bude salovat a navazet a nekde zase pujdeme dolu. Pro lepsi prostorovou orientaci a urcovani hloubek jednotlivych zakladovych pasu jsem si vse nakreslil ve 3D pomoci Google SketchUp8. Pomoci techto obrazku a odecteni skutecnych vysek od terenu jsem mu urcoval jednotlive hloubky pasu.
pudorys zakladovych pasu

bocni pohled na terasove hloubky pasu

pohled ve 3D na desku vcetne budoucich terenich uprav pudy

odstupnovani severni strany zakladu

pohled na desku vcetne vrstvy izolace a betnonu do presnych vysek.(zluta cast)
 V patek jsem taky byl nakoupit material na uzemneni domovniho rozvadece - zemnici tyc, dale zemnici pasek do zakladu (celkem 75m) svorky, atd...




Zacisteni zakladove spary, podsyp a polozeni zemniciho pasku budu delat v pondeli. Ve ctvrtek jsem jeste byl se zednikem objednat armovaci draty - roxory. Celkem budeme vyrabet 15 armovacich kosu a v celem zakladu bude 290 zeber (ty mi dodaji hotove) ze 6mm roxoru a 350m 10mm roxoru + dalsi roxory na provazani kosu a kari siti v desce. (celkem za 19 tis.) Jelikoz zelezo bude az pristi stredu, tak jsme beton na vylevani zakladu objednali az na patek rano.

Žádné komentáře:

Okomentovat