čtvrtek 14. června 2012

Hydroizolace v interieru domu

Minulou sobotu byla Kamča se mnou na stavbě a s její pomoci jsme vyklidili obývák a Kamča potom natřela celou plochu penetracím lakem. Já jsem byl ten den v klempířské dílně, kde jsme s kamarádem dělali na ohýbačce lemování na sokl domu a taky lemování provetrávacich mřížek z tahokovu. Celkem jsem potřeboval 9 formátu tahokovu z titanzinku (cca 8tis.kc). 
nater penetrakem v pracovne

vychazela mi presne 1 role na dve rady







V pondělí jsem potom na obývák natavil asfaltovou hydroizolaci. Stejně tak jsme potom v úterý připravili kuchyň a jídelnu a já jsem dneska dokončil lepení hydroizolace v hale. Všechny podlahy jsou tedy hotové a zbývá už jenom garáž, která se bude dělat až po montáží fasády. 



lepeni v kuchyni

dilatacni spara pod OSB po vypeneni

nater penetraci v hale

hotovo!


Spolu s hydroizolaci jsem nalepil po obvodu domu také bitumenové těsnicí pásky Sika. Pásku jsem pro lepší přilnutí nahříval horkovzdušnou pistoly a pritláčel válečkem - drží to skvěle jak na asfaltu tak na OSB. Jenom je nutné pečlivě očištění povrchu. Nejprve jsem zametl, potom vysál rohy vysavačem a nakonec ještě vyfoukal tlakovým vzduchem. Před lepením pásek jsem ještě do dilatační mezery zafoukal polyuretanovou pěnu pro vyplnění mezery. Na příští týden musím připravit dům na provádění Blower dooř testu (typ B), už zbývají jenom nějaké detaily, ale už teď jsem velmi nervózní jak test dopadne. 
zapenovani spary v kuchyni

nasledne prelepeni paskou Sika sirky 10cm




detail

2 komentáře:

  1. Vyplatí se zainvestovat do kvalitnější hydroizolace nebo je jedno jakou zakoupím?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim Karle, kdyz jsem se rozhodoval jakou hydroizolaci pouziju, tak jsem nejprve chtel to nejlepsi co sezenu, protoze jsem se bal radonu, vlhkosti atd..Po nastudovani nekolika diskuzi a clanku jsem se zozhodl pouzit levnejisi (beznou) hydrozizolaci z techto duvodu:
      1. muzu s ni pracovat sam.
      2. cena
      3. mam rekuperaci, a nizky radonovy index, takze i kdyby se neco do domu dostalo, tak to rekuperace odvetra.
      4. nemam na pozemku tlakovou ani spodni vodu.
      Puvodne jsem mel v projektu folii, ale odradila me 2x vyssi cena a musela by to delat firma. Navic je idealni folii ihned prekryt dalsi vrstvou betonu proti poskozeni, a jelikoz mam vice urovnovou desku, tak by to bylo problematicke. Myslim, ze je to na individualni posouzeni a neda se rict takto na dalku jestli vam staci to nebo ono. Pokud mate nizky radon, tak bych to asi moc neresil. Pokud planujete podkladni desku a pak jeste jednu vrstvu, tak bych sel asi do folie mezi, ale je to taky o financnich moznostech.

      Vymazat