sobota 23. června 2012

NOVA HRACKA NA ZAHRADU - KROVINOREZ

Po vydatných deštích co byly před 14 dny opět velmi rychle narostla tráva, kterou jsem už letos jednou sekal. Uvědomil jsem si, že bude ještě nějakou dobu trvat, než se budu moct věnovat budování zázemí pro ovce, které plánujeme pořídit na sekání trávy v zahradě a že to nebude dřív než za 3-4 roky. Doteď jsem na sečení používal tátův krovinořez Husquarna 323, který není určeny na tak velkou plochu jakou máme my což je cca 2000m2, ale je určen spíš pro dokončovací práce v parcích a golfových hřištích atd... I když šlape jako hodinky už cca 12 roku, tak s mojim nasazením, bych ho nejspíš co nevidět odvařil. Proto jsme se s Kamcou rozhodli pořídit si vlastní krovinořez. Po prostudování technických parametrů a pár doporučení na internetu jsem si vybral ideálního favorita. 
Moje požadavky:
1. značkový stroj, za kterým nebudu muset po sečení sbírat šroubky po celé zahradě.
2. dostatečný výkon min. 1.6 kw
3. pohodlně ovládání ve svahu - obouruční madla
4. váha stroje taková, aby ho zvládla i Kamča
5. kvalitní postroj - pohodlný na několikahodinové sečení
6. lehce nastavitelný postroj i madla pro různé uživatele 

Tyto moje požadavky nejlépe splňuje profesionální stroj Husquarna 535 RXT. A proto jsem si ho taky tento týden objednal na internetu se slevou 35% za konečnou cenu vc. dopravy zdarma : 13.875,-kc. Krovinorez přišel v pěkně krabici bez poškození a s kompletním příslušenstvím. Stačilo přimontovat ochrany krýt, rukojetí a strunovou hlavu (obsahovala i strunu) a mohl jsem ho hned vyzkoušet. Musím říct, že v porovnání s tátovým strojem je tohle opravdu dělo, které nejenom, že struna točí záběr průměru 48cm ale má síly na rozdávání a popruh Balance X sedí jako ulity. Celkové jsem velmi spokojený a věřím, že nám bude dlouho sloužit. Dnes si ho vyzkoušela i Kamca a během 1,5 hod. posekla cca 350m2 - na to že to nikdy nedržela v ruce ji to šlo velmi pěkně a určitě časem zvládne daleko víc. Navíc ji moje stará červená kombinéza sluší mnohem víc než mě. 



v prislusenstvi je i tzv. trojzubec
porovnani velikosti

trubka ma prumer 28mm je o 4mm silnejsi




skvely popruh balance x

takto bude snad brzo ulozena v garazi naseho domu
Kamca v akci

trosku to na ni vlaje ale ucel kombineza plni skvele



Technicke parametry:

profesionální stroje Husqvarna
Husqvarna 535Rxt Křovinořez  535 rxt Novinka 
Zdvihový objem válce: 34,6 ccm
Vrtání válce: 38 mm
Zdvih válce: 30,5 mm
Výstupní výkon: 1,6 kW
Maximální otáčky motoru při zatížení: 8400 ot./min.
Maximální doporučené otáčky motoru: 11500 ot./min.
Karburátor: Zama C1Q
Objem palivové nádrže: 0,6 lit
Spotřeba paliva: 480 g/kWh
Systém zapalování: Walbro CD
Rychlost při volnoběhu: 2900 ot./min.
Zapalovací svíčka: Champion RCJ6Y
Mezera mezi elektrodami: 0,5 mm
Vybavení OEM Strunová hlava: T35X M12
OEM Trávní kotouč: Multi 300-3
OEM Nosný popruh: Balance
Hmotnost (bez řezacího zařízení): 6,2 kg
Délka trubky: 1483 mm
Průměr trubky: 28 mm

Husqvarna 535RX je nový křovinořez uvinerzální třídy 35 cm3, konstruován je však pro náročné používání.
Špičkový výkon je docílen díky surové síle, unikátní ergonomii a vysoké odolnosti.
Stroj je vybaven komfortním balíčkem,
který obsahuje antivibrační systém LowVib s komfortními madly rukojetí.








6 komentářů:

  1. Diky za uprimnost Goldie, ja jsem hlavne rad, ze i Kamca si ho oblibila a ze ji to sekani bavilo. Porad chtela pomahat a ja mel strach o tatuv krovinak, tak ted se muze vesele realizovat a sekat az do aleluja.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u nas je vetsina praci na dome mych a bohuzel sekani travy mezi ne zatim moc nepatri, protoze nemame vlastni krovinak ani sekacku a s pujcenymi se ja bojim delat, ze se to znici. Ale nedavno jsem se odvazila, protoze jsme zvazovali koupi sekacky a zkusila posekat 1000m2 do svahu 40kg benzinovou sekackou (stejnym typem co jsme chteli kupovat) a uz take vim, ze to se radeji naucim s krovinakem, protoze to moje uz tak spatna zada asi oddela mene :D Jen ten krovinak by mel stat asi 2x tolik, co sekacka, takze na nej asi stejne letos nezbydou v rozpoctu penize :(

      Ale nebudu se pak zdrzovat se studovanim toho, co si poridit a koupim proste to, co jste si vybrali vy :D abych nemusela zavidet

      Vymazat
    2. Ahoj, ja jsem taky uvazoval co koupit za sekacku aby se s tim dalo snadno a rychle posekat tech 2000m2 ve svahu a nejrychlejsi je na to asi bubnova sekacka s pohonem, ktera ale stoji pres 25tis. a navic se s ni clovek nedostane vsude a ty mista stejne musis udelat krovinakem atd.. proto jsem se rozhodl, pro ten profi krovinak. Jde to s nim docela rychle. Nekde jsem cetl, ze nejaky chlapek psal ze 750m2 zvlada za hodinu, pokud neni clenity a neupraveny teren. Jsem zvedavy jak rychle to pujde me. S tatovym jsem to delal cca 5 hodin cisteho casu. Myslim,ze s tou husquarnou neprodelas.

      Vymazat
  2. Dobrý den, mohu se zeptat, co říkáte na tento křovinořez - https://www.maxtechnika.cz/riwall-pro-rplt-2642-vyzinac-druha-hlava-zdarma.html ? Chci co nejlevnější, ale zase ne žádný šmejd. Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Petro, díval jsem se na recenze na heuréka a má tam hodnocení 89% takže to asi uplně špatné nebude. Pokud to máte na menší plochy tak bych se toho asi nebál. Za tu cenu stejně nic značkového co nebude z číny asi neseženete. Nejsem ale expert a tak doporučuji se zastavit v místním obchodě a servise na zahradní nářadí, kde vám jistě líp poradí a možná budou mít akci na nějakého osvědčeného výrobce za dobrou cenu. S pozdravem Petr

    OdpovědětVymazat