středa 27. února 2013

Material na podlahy

Dnes nám přivezl dopravce materiál na podlahy do celého domu. Myslím, že už jsem několikrát psal, že podlaha v našem domě bude z masivních podlahových prken. Protože bylo teď hodně zima a sněhu, tak jsem musel dodávku skoro o 2 týdny odkládat protože bych k domu nedostal vysokozdvižný vozík na složení z auta. Podlahové prkna ze sibiřského modřinu tl. 19mm profilu "o" jsem nakoupil opět u firmy SECA a stejně jako prkna na fasádě jsou v rustikální kvalitě C. Proto jsem taky vzal o cca 50m2 více prken než je čistá výměra podlahy, abych si mohl vybrat do obývacího pokoje ty nejlepší a tam kde to nebude tak vidět (pod kuchyni, postel, do šatny, atd..)mužů dát ty horší. Zbytek se použije na sokly a další výrobky. Některá prkna jsou prohla do strany a ty použiju do podkroví, kde je bude možné zafixovat nejen lepidlem ale i nastřeleným hřebíkem do podkladní OSB desky. V přízemí ale budu celoplošné lepit na anhydrit a tak tam musím vybrat perfektně rovné kusy, protože v průběhu lepení nebude možné prkna k sobě nijak fixovat a lepidlo má otevřenou dobu 60min. Lepidlo už mám doma od minulého týdne a kupoval jsem opět na internetu za nejlevnější cenu u firmy: www.ielektra.cz Pro celoplošné lepení masivních podlah je nejlepší flexibilní lepidlo na bázi silanu nebo polyuretenu a pro PU lepidlo jsem se i rozhodl. Objednal jsem 5 ks 13kg kbelíku lepidla, ale prodejce mi napsal, že už se dělají jen v 15kg balení a tak mi je poslal za stejnou cenu - děkuji. V současné době tedy prkna aklimatizuju v obývacím pokoji, kde budou ležet minimálně 1 týden a potom začnu s pokládkou podlahy v úrovni kuchyně a haly. Včera jsem taky objednal 20 litrů tungoveho oleje na následné napuštění podlahy. Ted už zbývá jenom zanést kotouče pily a mafla na naostřeni (od začátku stavby jsem je nenechal nabrousit) a můžu se pustit konečně zase do truhlářské práce - už se moc těším. 
a jde se na vec

balik ma pres 2,5 tuny ale vozik si s tim poradil

Přidat popisek

je toho pres 200m2 a taky 12m2 zbytek fasadnich prken

prkna ze spodni strany - vyfrezovane drazky zabranuji prohybani prken

svagr Martin pomahal skladat - diky svagre. A Kamca delala "fotobunku" u dveri

dodavka lepidla


lepidlo je balene ve vakuovych saccich coz je velmi pohodlne a prakticke reseni

5 komentářů:

  1. Zdravím, jak jste spokojen s C kvalitou? I u fasády. Kolik % odhadem je nepoužitelných? Díky

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravim, myslim ze uz jsem to nekolikrat psal, ze s kvalitou fasadnich prken jsem velmi spokojeny a necekal jsem ze to bude tak v pohode kdyz je to C. V podstate jsem pouzil skoro vsechno co jsem objednal. Zustalo mi odhadem takovych 5% tech nejhorsich kusu. A doobjednal jsem pri dodavce podlahovych prken dalsich 12m2 na dodelani fasady. Z pocatku jsem prkna dost prebiral, abych mel do ulice ty nejhezci, ale ted kdyz obejdu barak a divam se z odstupem, tak nepoznam rozdil a prkna vypadaji dobre ze vsech stran. Alespon podle meho meritka.

    OdpovědětVymazat
  3. dobry den,nikde jsem na Vas nesehnal kontakt,mohl by jste se mi prosim ozvat na berysakzavinacseznam.cz.dekuji Bergl

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Peter
    Zhanam to lepidlo Hybri Floor, no na strankach ielektra ho neviem najst. Naozaj si to kupoval tam? u nas je dost drahe, 86 eur/balenie.
    dakujem za odpoved
    Martin
    https://drevostavba-svojpomocne.blogspot.sk/?m=0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Martine,
      opravdu nechápu proč jsem tam dal odkaz na tu firmu, když se zabývá elelektrem. Ale podle e-mailu jsem zjistil že jsem lepidlo objednával u Stavebniny Vladimír Ureš, bohužel momentálně jim nefunguje e-shop, tak nevím jestli ještě funguje. Chce to si zavolat, nebo pohledat po internetu nejlepší nabídku. Zatím ahoj Petr

      Vymazat