pátek 15. března 2013

Material na schody, osteni a parapety

Dnes nám dopravní firma dovezla materiál, který jsem objednal u firmy P-ronic. U této firmy jsem nakupoval spárovku už 2x a ani tentokrát mě nezklamali. Jejich výrobky odpovídají kvalitě a spárovka vypadá skvěle. Navíc doprava z Prahy byla při tomto množství zadarmo. Tato dodávka materiálu je zároveň poslední věc, kterou jsme propláceli z hypotéky u KB, protože dnes právě vypršela doba čerpání a do půl roku bychom měli dům zkolaudovat. Spárovka na schody je tl.40mm a je to sibiřský modřín v kvalitě AA s napojovanou lamelou. Okenní ostění, obklad na falešný trám a parapety budou ze sibiřské borovice kvality AA. Pracovní desky na kuchyňskou linku sibiřský modřín tl. 40mm v kvalitě AB.
Taky nám včera přivezli poslední kus ze spotřebičů, který nám chyběl, a sice lednici Ariston, kterou jsme dneska vybalili a moc se nám líbí. Je obrovská a vnitřní členění je super. Další spotřebiče už máme asi 2 týdny a sice: indukční varnou desku, horkovzdušnou troubu, vestavnou mikrovlnku, vestavný odsavač, pračku (už jsem si i vypral montérky).To vše včetně lednice za cca 32tis. kč ZDE. Myčku jsme zatím neobjednali z "finančních" důvodů, ale vše bude připravené a časem se pořídí taky. Je toho spoustu o čem bych rád napsal, ale už asi 3 týdny nemám v Notebooku ani 200MB místa a tak budu muset pořídit externí HD, abych mohl ukládat fotky. Příští týden bude dokončené malování horní koupelny, tak napíšu článek o obkladech v celém domě. Technická místnost už je na 99% hotová - chybí dveře. Dnes jsme dokončili lepení prkenné podlahy v úrovni kuchyně, haly a chodbičky - jsme nadšení.  
sparovka na osteni a prarapety

Kamca mi pomohla dostat to do patra, kde jsme ji ulozili do volneho pokoje (v garazi by se prohla je tam zima)

detail kvality parovka sibirska borovice
zatim ceka v zadveri je velka 70x70x 1910mm Ariston NMBL 1922 ,A+


3 komentáře:

  1. Pěkný den,

    chci spíš pozdravit a popřát hodně zdaru. Máte pěkné blogy, jeden i druhý, a taky pěkný dům. Sám jsem se na stavbě dvou domů podílel, zrekonstruoval svůj byt a často a rád dělám ze dřeva (byť jen jako koníček), takže si umím živě představit, co to všechno dá práce. Máte můj obdiv, že máte ještě energii to všechno nafotit a něco o tom napsat, to se mně už zpravidla nepovede:).

    Ale zeptám se k těm spárovkám. Možná jen blbě vidím, ale vypadá to, že je místy jádro vedle běli. To by mohlo zlobit. Mám v kuchyni pracovní desku z teakové spárovky, která je bohužel taky místy takhle pospojována, a trochu to zlobí. Žádné drama, jen trochu zvlněné, ale stejně, je to trochu škoda.

    Jirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jirko,
      doufam, ze ti nevadi tykani. Dekuji za uznani. Taky se obcas divim, ze se na to nevykaslu, ala tak nejak to beru jako stavebni denik a nerad bych i tech cca 6 tis. navstevniku mesicne nechal bez dokonceneho cteni. K tem sparovkam. Mas pravdu s tim jadrem a beli, ale u borovice je toto typicke a borovice ma proste vyrazny rozdil v jadrovem a belovem dreve. Ovsem pri spravne skladbe sparovky se da jeji "zvlneni" velmi dobre zabranit, nebo minimalizovat. A pokud si vsimnes tak tato sparovka je poskladana podle pravidel a sice. "leva - prava - leva - prava" a tak porad dokola a diky tomu je sparovka stabilni. Nedokazu posoudit, v cem spociva problem s vlnenim u tve teakove pracovni desky, kdyz neznam skladbu a razeni jednotlivych lamel. Popravde se velmi divim, ze k tomu u teaku vubec doslo. U takto drahe sparovky by si mel prodejce 2x ohlidat jeji kvalitu. Je to asi i otazka tloustky - jak mas tlustou tu pracovni desku? a jak je dokoncena? Ja jsem delal u svagra falesne tramy v podkrovi (pisu o tom na peknem truhlarstvi) a tam je taky pouzita tato sparovka - sibirska borovice od stejne firmy ovsem v tloustce pouze 11mm a navic je mistama konstrukce "duta" a k zadne krouceni jsem nezpozoroval. Tak verim, ze i u nas to bude OK. Preju hodne zdaru a peknych truhlarskych vyrobku. Petr

      Vymazat
    2. Ahoj,

      tykání vůbec nevadí:).

      Já mám teak 30mm silný a je to napojovaná lamela. Vlna vznikla někde uprostřed, kde zrovna nevidím konec lamely, takže bůh ví, jak je to složené. Nicméně taky to může být tím, že v tom místě je pod linkou pračka, takže možná uniká nějaké teplo, které působí zrovna v tom místě a jinde ne, takže to blbne. Ale není to nic fatálního. Vůbec bych si toho nevšiml, ale při utírání hmatem cítím mírnou nerovnost. Jinak deska je chycená do skříněk klasickým kováním na vruty (chtěl jsem původně celou linku dřevěnou, ale nebyly peníze a nemám pořádnou dílnu, takže korpus je lamino a jen desku jsem si usazoval sám). Spíš bude vina u té pračky než u spárovky. Jinak můžu teak na desku linky vřele doporučit. Je to a) nádherné dřevo, se kterým se skvěle pracuje, b) je velmi odolné. Z toho, co mi z původní spárovky zbylo, jsem si udělal ještě malý stolek a poličku a vyloženě je mi líto, že s takovým dřevem nemůže dělat častěji:).

      Co mě straší u toho spojení jádro běl, je nápor, který to dřevo vyvíjí na lepidlo v důsledku rozdílného sesychání. Před časem jsem si dělal desku jídelního stolu z olše, a jelikož jsem dřeva měl málo a zrovna jedna strana nebyla pěkná, dal jsem jádro k běli. Disperzní lepidlo to neudrželo a spoj prasknul. Žádná hrůza, vypadá to jako stůl, který někdo vyrobil před sto padesáti lety a ještě pořád drží:). Ale holt tenhle problém existuje.

      Vymazat