pondělí 13. června 2011

tyden 22,23,24, 2011

Za poslední dva týdny se toho na stavbě moc neudálo. Hydroizolace už je skoro hotová (dnes jsem s taťku dodělali garáž). A protože jak jsem psal minule jsem objednal 27.5. KVH hranoly na stavbu, tak jsem dva týdny čekal na dodání. Během těch dvou týdnu jsem pracoval na podbití střechy u švagra v Mutenicich, dokončoval podbití stropu v kuchyni u tchyně a taky jsem objednal další potebny materiál na stavbu. Na internetu jsem výhodně koupil Air stop flex pásku 50mm od ISOCELLu pro přelepování spojů OSB parobrzdne vrstvy.

Delta Luxx parobrzdnou fólií pro vzduchotěsně utěsnění uložení stropu.

Od pana Hrabanka http://www.hrabanek-šroubky.cz/ mám objednanou první várku šroubů Rapid a nějaké kování. Pro kotvení základových prahů a vlastně celého domu jsem koupil závitové týče zinkochromat M16mm 1m - 10ks, matice a tesařské podložky, chemickou kotvu pattex CF900 - 10ks.
Hlavní událost dne, na kterou jsem se dlouho těšil, a o které jsem tu zatím vůbec nepsal je:
Že moje ženuška Kamilka dneska byla naposledy v práci, protože od zítřka nastupuje na mateřskou dovolenou, neboť v létě očekáváme přírůstek do rodiny a bude to nás prvorozený syn!!! 

Na a další událost dnešního dne je ta, že nám dneska výrobce dodal první várku KVH hranolů na stavbu obvodových stěn a příček. Takže jsme si udělali se švagrem a tchánem malou brigádu a těch 3,5 tuny dřeva jsme přerovnali na základovou desku garáže. Dřevo vypadá skvěle, stojky jsem nechal nakratil na přesné délky, podle mých 3D návrhu kostry a tak bude mín práce a budu zakracovat jenom vodorovné kusy. Už se těším až to poroste nahoru a bude vonět celý dům dřevem. (ten smrad tavicího se asfaltu už mě lezl krkem)
No a když už jsem je tam měl, tak jsme spolu i postavili prvních 25m oplocení stavby. 








Počítám, že pokud bude dobré počasí, tak ve středu budu kotvit základové prahy.

3 komentáře:

  1. Zdravim,
    v soucasne dobe vyrabim obestavbu pro digestor do kuchyne a taky vybaveni satny v podkrovi. Jde to ale velmi pomalu, protoze jsem od rana do vecera v praci. Petr

    OdpovědětVymazat