sobota 25. června 2011

4 den stavby kostry domu

Dneska jsme s taťkou ve dvou postavili severní stěnu pracovny a západní stěnu obývacího pokoje a pracovny. Šlo to docela dobře, jenom kdyby jsme za dnešek asi 8x nemuseli schovávat nářadí kvůli dešťové přeháňce.
Trošku jsem se zdržel při zařezávání šikmých stojek u pracovny, které kopírují tvar střechy pod úhlem 17st. Stojky západní stěny jsem měl nařezane na míru, tak to šlo rychle. Pro provedení západní stěny jsem měl připraveno několik variant. V původním plánu jsme měli vymyšleny balkónové dveře a fixní prosklení s celkovou širkou 3600mm, jelikož u pasivního (NED) domu je západní prosklení problematické z důvodů přehřívání interiéru při odpoledním slunci, rozhodl jsem se toto prosklení zmenšit na šířku celkem 2700mm s tím, že do zahrady si nasadíme košatý listnatý strom (asi třešeň) a tou budeme stínit okna do obývacího pokoje při západu slunce. V zimě naopak při spadaném listí bude přístup slunečních paprsků dostatečný, navíc slunce zapadá v zimě na jiném místě. A taky planuju venkovní okenice, což by mělo problém vyřešit. Bohužel orientace pozemku není ideální, ale raději budu řešit odstínění popr. zateplení oken v zimě, než bych měl neprosvětlený obývací pokoj. Všechny pohledy na jednotlivé stěny si kreslím a kotují v počítači, a jsem rád, že zatím všechno na milimetr vychází tak jak jsem to nakreslil.








2 komentáře:

  1. Ahoj, zaujímalo by ma, akým spôsobom si montoval horny prah v rohoch, kde sa stretávala stena rovná a šikmá. Ďakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peter, v techto mistech je prakticky vsude na dome umistena falesna pozednice ktera trci ven a podepira krajni krov. Proto je rovna stena snizena o tloustku te pozednice. Spatne se to vysvetluje ale myslim, ze na techto fotkach je to zrejme: http://drevostavbasvepomoci-petr.blogspot.cz/2011/08/priprava-zadni-strechy-na-palubky.html Zdravi Petr

      Vymazat