neděle 3. července 2011

Dodavka materialu


Tento pátek od rána pršelo, tak jsem na stavbu ani nešel a když se odpoledne trošku vyčasilo, tak jsem jel aspoň posekat trávu na pozemku. Sekal jsem křovinakem přes 3 hodiny, a mám konečně opět celou zahradu posečenou. Už to bylo hrozně přerostlé a nevím kdy příště se k tomu zase dostanu.
V sobotu mi dodavatel dodal další materiál na stavbu. Dlouho jsme se rozhodoval jakého výrobce OSB desek zvolit. Nakonec jsem se rozhodl pro toho nejkvalitnějšího - aspoň si to myslím, a tím je firma Egger. Po přečtení několika diskuznich for na toto téma jsem se dozvěděl, že tyto desky mají mnohem lepší difúzní odpor než například OSB od Kronospanu a plní tudíž bez dalších úprav a nátěrů (latexových) funkci parobrzdy. Nechal jsem přivézt dvě palety (136ks) OSB 4PD tloušťky 15mm na opláštění stěn, a jednu 50 ks. tl. 22mm na stropní záklop.Dále stropní KVH hranoly profilu 60x240, a lepené BSH nosníky z nichž největší měl rozměr 200x240x5700mm. Pro složení materiálu z auta jsem si opět pozval místní vysokozdvižný vozík a na stavbu jsme materiál potom ručně odnosili s pomoci tchána a taťky.



nez prijelo auto s materialem, tak mi tchan zahazel diru po pripojce vody a celou plochu zarovna, takze se ted da na ni ukladat material pripadne najet autem.


 

10 komentářů:

  1. Dobrý deň, skvelý blog, spústa potrebných informácií. Chcem sa opýtať na váš názor na použite KVH 140*40 /napr. f. PENATUS/ pri stavbe prízemnej stavby s obojstranným opláštením /1*OSB 15mm a 1*DHF difuznej 15mm.
    ďakujem za odpoveď, Peter

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peter, diky za pochvalu. Doufam ze nevadi tykani. Myslim ze neni problem na bungalov pouzit tento profil. Ja bych ale asi nesel pod 50x140 pro lepsi pocit. Tech 40 se mi zda uz opravdu malo. V USA bezne pouzivaji profil two by four coz je cca 50x100mm a tim to vlastne zacalo. Proto bych asi zvolil radeji min. 50mm. Stejne jako jsem to udelal na nasem dome v podkrovi. Pro vetsi vrstvu izolace jsem zvolil profil 50x160. Nedokazu posoudit staticke hledisko to vychazi z daneho projektu konkretniho domu. Ale spadnout to urcite nespadne. Zdravi Petr

      Vymazat
  2. Ahoj Petře, mám dotaz ohledně OSB, použil jsi OSB 3, nebo OSB4?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Martine, pouzil jsem presne tento typ desky:
      http://shop.estrechy.cz/detail/1503-OSB-desky-Eurostrand-3-N-4PD
      V te dobe to bylo to nejlepsi co jsem mohl pouzit. Egger jeste ani OSB 4TOP nemel v nabidce. Zdravi Petr

      Vymazat
    2. myslíš, že má cenu dát dražší OSB4?

      Vymazat
    3. Ja myslim, ze to je zbytecne, pokud bude deska chranena a zabudovana do konstrukce, tak bohate staci OSB3. Ovsem je velky rozdil mezi Egger a treba Kronospan, Delal jsme s obema a Egger je o rad lepsi deska, jak parametrove, tak hustotou a lepsim zpracovanim. - je to ale jenom muj nazor.

      Vymazat
    4. mam stejny nazor na kvalitu obou vyrobcu, uz jen to ze krono OSB nejde narozdil od Eggera prisat na CNC, profukuje, Egger ne ten drzi

      Vymazat
  3. Podľa posledných informácií egger už tiež nie je to čo bol. Aspoň tu na Slovensku sa predáva egger vyrobený v Rumunsku, kvalitou nižšie ako Kronopol. Dodať rakúsky na SR je na dlhé lakte, termíny v nedohľadne. Asi to vyriešim parobrzdou od orsilu vario.

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Ahoj Peter,
      myslim, ze parobrzda Vario KM Duplex UV by urcite problem s propustnosti vyresila, popripade zkusit na OSB misto parobrzdne folie latexovy nater. V kazdem pripade je ale mnohem snazsi udelat vzduchotesny plast z pevne OSB desky, protoze se jednoduzseji kontroluje vyreseni a dotmeleni detailu nez u pouziti folie. U folie muze dojit k poskozeni i po zaklopeni SDK deskou, nebo ke spatnemu spoji a tim je zadelano na problem s pronikajici vlhkosti do konstrukce v zimnim obdobi. Laicky receno OSB system parobrzdy je vic "blbuvzdorny" nez folie.

      Vymazat