čtvrtek 15. září 2011

Palubky stropu do ulice cast 2.

Dneska jsem pokračoval v pokládání palubek. Ráno jsem natřel bílou lazurou druhou vrstvu na falešné pozednice a nařezal si palubky na dvanáct řad. Taky jsem se ráno zastavil v obchodě pro další kolařské hřebíky. Bohužel poslední krabici 5kg jsem už vykoupil a v celém městě nebylo možné je sehnat. Obyčejné mají všude, ale já potrebuju pozink z důvodu čistoty při práci, protože nešpiní ruce. S normálníma bych měl na každé palubce otisky prstů. Už jsem myslel, že je budu muset objednat na internetu a čekat až mi je dodají, ale vzpomel jsem si na mého exclusivniho dodavatele šroubů pana Hrabánka a tak jsem mu zavolal. Řekl, že pozink nemá, ale že je zkusí sehnat. Po chvilce mi volal, že má pro mě 3kg pozink hřebíků a že mi je přiveze ještě dnes - opět mě zachránil(Diky Pane)! Mezi tím jsem spotřeboval zbytek co jsem měl a po dodání hřebíků jsem pokračoval dál. Zítra přitluču zbytek palubek co mám a už teď vím, že mi asi bude chybět na pár řad a tak je budu muset zajet dokoupit. Palubky přitloukám tak, aby podélný spoj byl vždy na krovu nebo příčce, (a taky nikdy ne dva spoje nad sebou) a tak je trošku víc odpadu, než kdybych na to nedbal, ale snažím se využít každý kousek a za ten výsledek čistého podbití bez mezer a neviditelných podélných spojů to roznodne stojí. 
Krasny stroj pana Hrabanka, kterym mi dneska privezl hrebiky. Nova Jawa s upravami na prani. Pri to jezdi za 2,5 l/100km.

napojeni parobrzdy v miste prostupu stredove podpery pohledoveho krovu jserm vyresil pritmelenim a prisponkovanim kusu folie, ktera se pozdeji pritmeli k parozabrane strechy.

vsechny pokoje uz jsou pod palubkou, zbyva prostor nad galerii.

foto z obyvaciho pokoje

Přidat popisek


8 komentářů:

  1. No páni, to je tedy parádní blog. Včera jsem ho objevil, dnes dočetl. Moc hezký domek.

    Martin

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Matine, diky za pochvalu. Vsak ja tvuj blog taky sleduju uz dlouho a jenom tise zavidim ze uz si hrajete jemom s detaily a taky ten krasny vyhled. Snad se taky dockame. Mej se. Petr

    OdpovědětVymazat
  3. S těma pozinkovanýma hřebíkama na tom něco bude. Používám normální a mám pak ruce celé šedé a smrdí kovem. Jinak na palubky mám twinson http://www.deceuninck.cz/twinson/ a jsem s nimi moc spokojen, při pokládání nebyl žádný problém, zapadaly do sebe.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, tady opět Radim,
    Moc Vám děkuji za předchozí odpověď, mohu mít ještě dotaz? Palubky jste přibíjel pozink. hřebíky 2,5x50mm? Kolik jste dával hřebíku do jedné palubky nad krokví, vždy jeden nahoru k perku nebo dva hřebíky? Nikde jsem to nevyčetl.
    Moc děkuji zaodpověď.

    Radim

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Radime,
      ja jsem daval do kazdeho spoje 3 hrebiky a kdyz byla palubka nekde prohnuta, tak i vrut na stred sirsky palubky. Petr

      Vymazat
  5. Vypadá to hodně dobře. Napadl mě stejný dotaz jako od Radima, takže za sebe taky díky za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  6. Hezký den, Petře. Jaký by jsi doporučil nátěr na interiérové smrkové palubky, případně kolik vrstev?
    Děkuji Lukáš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lukáši, já jsem na palubky v interieru použil tenkovrstvou syntetickou lazuru s obsahem vosků Lazurol Classic: http://www.bal.cz/zbozi/vm-lazurol-classic/1q
      Chtel jsem zachovat přirozený vzhled smrkového dřeva a tuším že jsem napouštěl palubky jenom jednou. 2x jsem natíral jenom středové podpěry z BSH nosníků, protože mi během zaklápění trošku namokly a tak jsem je po dokončení střechy přebrousil a napustil podruhé. Tím že je to na stropě, tak na to stejně nikdo nedošáhne a pořád to vypadá jako nové i když je tam jenom jedna vrstva. Ahoj Petr

      Vymazat