středa 27. července 2011

Obvodove steny podkrovi 2 den.

Tak po pondělním dešti, jsme v úterý opět pokračovali ve stavbě obvodových stěn. Připravil jsem si výrobní výkres jižního štítu v ložnici a podle něj jsme stěnu vyrobili. 
ve stitu jeste chybi dodelat vystuha vlevo


bocni stojky oken jsme pozdeji jeste zdvojili a zavetrovaci lat se prisroubovala az na zdvojeni
stitova zed se povedla velmi rovne



Toto je mira zbyvajici roztece obvodu v podkrovi, kterou je ze severni strany nutno dodelat. Kdyz jsem vecer kontroloval tuto miru v mem 3D navrhu v PC tak rozdil v navrhu  oproti skutecnosti dela 0,4mm !! Cekal jsem nepresnost v radu centimetru, ale 4 desetiny milimetru by me nenapadly ani ve snu!

Postavili jsme taky všechny tři díly východní stěny podkroví, které jsme měli sešroubované už od soboty. Všechno jsme srovnali do váhy a zavětrovali v místě oken tak, aby zavětrovací latě mohly zůstat i během pozdějšího oplášťování OSB deskama.
A jelikož jsme zpracovali všechno KVH z poslední malé dodávky, tak jsme pokračovali dole v opláštění příčky v obývacím pokoji, ke které se bude později stavět komín.

Vypadá to, že občasný déšť nás bude provázet po celé léto a tak se musíme snažit dostat dům pod střechu co nejdříve. Dnes jsme na stavbu přišli až po obědě. Nejen, že opět ráno trošku sprchlo, ale měl jsem defekt na autě a tak jsem musel do servisu a taky jsme měli schůzku v KB kvůli podpisu podlednich papírů k hypotéce a dneska jsme ten velký papírový cirkus ukončili a konečně můžeme čerpat peníze i z hypotéky. Odpoledne jsme potom s tátou zajeli koupit balík izolace Orsik od Isoveru, který potřebují, kvůli vyplnění pár dutin do kterých bych se po zaklopeni OSB deskama potom z vnější strany už nedostal. (chtel jsem Isover UNI ale nemeli ho) Po nacpáni izolace do dutiny vedle nosníku překladu jsme mohli oplášťovat jižní stěnu obývacího pokoje. Opláštění je v rohu přerušeno jenom 10mm dilatační spárou, kterou jsem opět vyplnil miralonovym provazcem a zítra ji vytmelím a přelepím airstop páskou.
Jelikož mám skvělého dodavatele KVH hranolů, který je schopny řešit moje objednávky velmi rychle, tak už zítra pojedeme opět pro další várku KVH na dokončení obvodových stěn podkroví, příček podkroví a možná zbude i na kostru garáže.(objednavku jsem zaslal v pondeli) Hned potom musím nechat přivézt velkou dodávku s krovy a palubkami na konstrukci střechy.
Ve 3D navrhu domu uz si pripravuju dalsi konstrukcni detaily pro vypocty spotreby materialu, jako jsou nametky krovu, vnejsi rosty atd...



2 komentáře:

  1. Dobra prace, jde vam to dohromady pekne od ruky, tesim se na dalsi pokracovani. Jsem prekvapeny, ze vsechno pasuje dle navrhu a nejsou zadne presahy ani skviry. Je videt, ze s drevem umis pracovat a matika neni cizi jazyk... zavidim :-) Skoda jen toho apriloveho pocasi, neda se prakticky naplanovat ani dovolena, natoz stavba domu. Co se tyce "chybejicich" komentaru, bude to asi tim ze blogujes dost casto a detailne, takze na to koukame jen s otevrenou pusou. Skoro lepsi nez Extreme Makeover Home Edition ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Tome, diky za pozitivni komentar. Jsem rad, ze se ti moje prace libi. Mas pravdu snazim se psat skoro kazdy den, protoze je to takovy muj stavebni denik, ale delam to hlavne pro inspiraci ostatnim stavebnikum, kteri hledaji na netu navody a inspirace jak na stavbu drevostavby. Je pravda, ze spoustu detailu mozna resim zbytecne, ale to uz je takova moje profesionalni deformace (truhlarska kvalita). Ale vzdycky se vsechno nepovede jak bych chtel, ale vsechno se da napravit. Jinak teda to pocasi je nestesti. Zrovna vcera nam behem dne 3x zmokl a znovu vyschnul strop a OSB deskam to urcite neprospeje. Jsem rad, ze sledujete muj blog. Petr

    OdpovědětVymazat