úterý 2. srpna 2011

Oplastovani podkrovi 1 a 2 den

Včera jsme s tátou začali oplášťování podkroví OSB deskama. Začali jsme s čelní východní stěnou směrem od ulice. Bohužel po první řadě desek mi praskla v ruce pistole (v pořadí už třetí) na nanášení tmelů. Taky jsem odpoledne šel s manželkou na školení a prohlídku porodnice. Takže jsem potom zajel pistoly vyreklamovat dokoupil další sika tmel a vrátil se na stavbu až v 17 hod. Dokončil jsem skoro celou přední stěnu.(byl jsem tam do 21hod)



celni stena domu hotove oplasteni

Dnes jsme pokračovali od rána v opláštění severního štítu domu. Tyto dvě stěny potřebuju mít hotové  protože k ním musím připevnit příčky v podkroví a tak musí OSB být nepřerušená po obvodu domu z důvodů vzduchotěsnosti. 
oplastili jsme tri rady OSB a potom pripevnili zavetrovaci late pres osb

pohled SV z ulice
zavetrovany stit domu
severozapadni pohled ze sousedni zahrady

Ještě před pláštovánim jsme opět zdvojili horní prahy stěn a mezi ně připevnili parobrzdnou delta luxx fólií pro vzduchotěsné napojení stěny na střešní plášť. Dnes jsem ještě stihli nařezat a sešroubovat polovinu hlavní nosné příčky v podkroví, která bude tvořit galerii a ze které půjdou dveře do koupelny a pokojů. Zítra bych chtěl postavit hlavní příčku a příčky rozdělující jednotlivé místnosti. 
Taky se mi včera stala zajímavá věc. Od začátku stavby totiž používám jeden jedinnyTX 20 - bit -torx, a pořád čekám, kdy ho ulomím nebo se obrousí a ono pořád nic. Už jsem s ním zašrouboval určitě přes 7tis. šroubů a včera večer jsem ho protočil v nástavci. Bit je stále v pořádku, ale neznačkový nástavec se prostě obrousil v šestihranu do kulata. Prostě kvalita (německá značka). Koupil jsem si na začátku stavby od každé velikosti bitů 3 ks. a vypadá to, že snad celý dům posroubuju s tímto jedním bitem!
makro fotografie bit a obrouseny nastavec na bity

4 komentáře:

  1. Dobry den. Chcem sa spytat, tmelili ste spoje P+D na OSB doskach aj na podlahe alebo iba na obvodovych stenach? Z fotiek to vyzera ze podlaha nieje pretmelena iba obvodove steny. dakujem Alica

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Alice, nebyl jsem si jisty a tak jsem se podival do fotek a je tam videt obaly od sikaflexu, takze jsem si vzpomnel ze jsem tmelil i stropni OSB a pisu o tom i ve treti casti konstrukce stropu. Myslim, ze to ale nebylo nutne, protoze pozdeji prisla na osb 5cm vrstva krocejove izolace - tvrda vata, takze vrzani nehrozi a sroubu je tam az az.Nakonec jsem byl ale rad, ze jsem dmelil, protoze strop v prubehu stavby nekolikrat zmokl a tmeleni urcite zabranilo vetsimu nabobtnani desek ve spojich. Kde to bylo ale dulezite je prostor stropu ktery zasahuje nad garaz z duvodu dodrzeni vzduchotesne obalky domu. Petr

      Vymazat
  2. Ano rozumiem. Dakujem vam za odpoved, to ma dost prekvapilo ze ste davali 5 cm krocajovu. To je hodne, na to isli palubky ze? Ja mam podobny problem teraz len som rozmyslala ze ta krocajova bude stacit 1 cm tvrdeho miralonu a az na to palubky. No uvidim, kazdopadne nechcem aby mi to vrzgalo. Alica

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tech 5cm izolace tvori zaroven i instalacni rovinu pro rozvody vzduchotechnickych kanalu v podlaze, ktere maji profil 40x160mm. V miste spojek je tloustka 4,5cm tak jsem daval rovnou 5cm. Na tuto vrstvu prisla roznaseci vrstva 2xOSB 15mm prolepeno a prosponkovano a na tuto roznaseci vrstvu teprve 19mm podlahove prkna celoplosne lepene PU lepidlem. Tim je dosazeno maximalni tuhosti podlahy,ktera nemuze vrzat protoze cele souvrstvi OSB a prkna "plave na 5cm vrstve tuhe vaty. Pritom je prkenna podlaha prijemne pruzna a tepla.

      Vymazat